Välkommen

till mer än en kaffebar

April 2009

Första gången Fredrik drack specialkaffe var i Malmö 2009. Den spontana reaktionen var ”Wow! Kan kaffe smaka så här.”

Juni 2019

I badorten Hällevik i Sölvesborgs kommun öppnar Fredrik ett sommarcafé. Tanken var att köra somrar och lördagar.

November 2019

Den 30 november öppnades dörrarna till Specialty Coffee hos Fredrik. På Östra Storgatan 33 i Kristianstad.

Ett femtiotal meter från Stora torg i den gamla klädbutiken på Östra Storgatan 33 i Kristianstad ligger hjärtat i vår verksamhet, kaffebaren. Här vill vi inte bara servera varje gäst en god kopp kaffe utan vi vill också bjuda på upplevelser för alla sinnen.

I kaffebaren har vi alltid flera olika kaffen. Det exakta antalet brukar variera lite men håller sig vanligtvis omkring 10 olika från olika microrosterier. De vi arbetar med rostar kaffet varsamt för hand och har gemensamt att de brinner för att fler ska dricka bättre kaffe. Vi brukar ha två kaffen färdigt i varsin kanna. Ett som vi kallar huset kaffe och är lite mer ett vanligt kaffe och ett som är ljusrostat och kanske inte vad de flesta är vana vid. Det går självfallet att få alla kaffen som vi har hemma handbryggda.

Till kaffet erbjuder vi både fika och något mer matigt. Vi tillverkar det mesta i kaffebarens lilla kök och strävar efter att erbjuda alternativ för veganer och personer som är glutenintoleranta. Det som vi inte gör själva köper vi in från leverantörer som sätter kvaliteten på sina produkter högt.

Inomhus har vi dekorerat med varma färger, möblerat med sköna stolar och härliga fåtöljer. På borden står det gröna växter som är kaffeplantor (coffea arabica). Vi vill att ni ska kunna komma till oss och njuta av ert kaffe samtidigt som ni arbetar lite eller umgås med några vänner.

Alpstedt Specialty Coffee AB ägs och drivs av Fredrik Alpstedt

Vår vision

“Allt vi gör grunder sig på tron på vår egna utveckling och andra människors utveckling. Genom att dela med oss av vår kunskap till andra samtidigt som vi är lyhörda för kunskap som andra delar med sig av bidrar vi till vår gemensamma utveckling. Kaffe är en av våra stora passioner och därför delar vi gärna med oss av vår kunskap till andra. Samtidigt hoppas vi öppna dörren till specialkaffets underbara värld.”